Mainos
Mainos

Ministeriö puuttuu gps-navigaattorien käyttöön

Ministeriön mukaan navigaattoreista voi tulla liikenneriski. Ajoneuvolaissa todetaan, ettei kojelaudalla saa olla esineitä, jotka haittaavat näkyvyyttä.

Liikenne- ja viestintäministeriö aikoo puuttua autojen gps-navigaattoreihin ja viihdekeskusten käyttöön. Odotettavissa on, että laitteiden käyttöön ja sijoittamiseen kojelaudoille tulee rajoituksia, uutisoi Turun Sanomat.

Laitteiden käyttöön puututaan tieliikenneturvallisuuden parantamiseksi.

- Viimeistään vuoden sisällä asiaan täytyy reagoida. On nähtävissä, että navigaattoreista voi tulla liikenneriski. Ajoneuvolaissa on todettu aika tarkkaan, ettei kojelaudalla saa olla esineitä, jotka haittaavat näkyvyyttä, ministeriön liikenneturvayksikön päällikkö Matti Roine sanoo.

Paikannuslaitteiden myynti on kasvanut tänä vuonna räjähdysmäisesti, ja myynnin odotetaan jopa nelinkertaistuvan viime vuoteen verrattuna. Laitteiden kokonaismyynnin odotetaan nousevan jopa 200 000:een.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme