Mainos
Mainos

Ministeriö: Säiden ääri-ilmiöihin varauduttava

Sisäministeriö kehottaa suomalaisia varautumaan aiempaa paremmin säiden ääri-ilmiöihin ja niiden aiheuttamiin vahinkoihin.

Pelastuslaitokset ja energiayhtiöt ovat jo tiivistäneet yhteistyötään, jotta sähkökatkojen sattuessa korjaustyöt saataisiin entistä ripeämmin käyntiin. Eduskunta on saanut käsiteltäväkseen lakiehdotuksen, jonne on kirjattu sähkönjakelun turvaamiseen liittyviä toimenpiteitä ja energiayhtiöille annettavia vaatimuksia tiedotuksen parantamisesta.

Viime vuosien sähkökatkot ovat osoittaneet, että kaikki suomalaiset eivät ole riittävästi varautuneita myrskyjen aiheuttamiin sähkökatkoksiin eikä kärsivällisyyskään aina riitä.

- Nyky-yhteiskunta on vähän mennyt siihen, ettei riittävästi osata varautua, vaan luotetaan siihen, että kaikki toimii niin kuin arkipäivisin. Ihmiset ovat myös tottuneet nykyään siihen, että asiat pitää tulla heti. Jos asia ei hoidu kahdessa minuutissa, se on kestänyt jo liian kauan, sisäministeriön pelastusylitarkastaja Taito Vainio sanoi MTV3:lle SuomiAreena-tapahtumassa.

Ministeriöiden välinen työryhmä on myös kartoittanut Suomesta 21 erityistä tulvariskialuetta. Parhaillaan selvitetään, millaisiin erityistoimiin eri alueilla tulee ryhtyä tulvavahinkojen torjumiseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme