Mainos
Mainos

Ministeriö: Suomalaissotilaat Libanoniin vasta talvella

Puolustusministeriön ylijohtaja Pauli Järvenpää muistuttaa lehtihaastattelussa, että ennen kuin suomalaisia rauhanturvaajia voidaan lähettää Libanoniin, joukoille on hankittava raivaustyöhön sopivaa kalustoa.

Puolustusministeriö laskee, että suomalaiset rauhanturvaajat ennättävät Libanoniin vasta marraskuun alussa. Ylijohtaja Pauli Järvenpää puolustusministeriöstä toteaa Hufvudstadsbladet-lehdessä, että viivästys johtuu muun muassa siitä, että vielä ei tiedetä, minkä tyyppisiä joukkoja tarvitaan.

- Meillä on ihmisiä, jotka ovat valmiita lähtemään matkaan. Tarvitaan kuitenkin myös sellaista varustusta, jota puolustusvoimilla ei ole varastossa, Järvenpää huomauttaa.

- Libanonissa odottaa mittava raivaustyö, jossa käytetään maansiirtokoneita ja muita raskaita koneita. Ne meidän on täytyy ostaa, ja se taas voidaan tehdä vasta, kun päätös joukoista on tehty.

Järvenpää laskee operaation kulujen nousevan yli kymmeneen miljoonaan euroon tänä vuonna ja 25 miljoonaan euroon ensi vuonna.

YK hyväksyi kuun alkupuolella päätöslauselman, joka nostaa Unifil-rauhanturvajoukkojen vahvuuden 15 000 henkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme