Mainos
Mainos

Ministeriö: Vuotos jätettävä rauhaan

Ympäristöministeriö jätti tänään Vaasan hallinto-oikeudelle toimenpidekieltohakemuksen Vuotoksen alueen raivauksista. Ministeriö jätti hakemuksen, jotta allasalueella mahdollisesti aloitetut raivaukset keskeytettäisiin tai Pohjois-Suomen vesioikeuden päätös Vuotoksen tekoaltaan töiden aloittamisesta kumottaisiin.

Ilmakuva Vuotoksen alueesta

Ministeriön mukaan Pohjois-Suomen vesioikeus ylitti toimivaltansa myöntäessään työluvan metsäalueen raivauksiin Vuotoksen tekoaltaan rakentamista varten. Raivaustöiden aloittamiselle ei ministeriön mielestä myöskään ole vesilain mukaisia perusteita tai edellytyksiä. Töiden aloittaminen allasalueella voi ympäristöministeriön arvion mukaan aiheuttaa palautumattomia vahinkoja alueen luonnolle.

Lisäksi töiden aloittaminen loukkaisi vireillä olevassa muutoksenhaussa valittajien oikeusturvaa, sillä Vaasan hallinto-oikeus ei ole vielä käsitellyt Pohjois-Suomen vesioikeuden päätöksestä tehtyjä valituksia. Pohjois-Suomen vesioikeus päätti 29. helmikuuta myöntää luvan Kemijoki Oy:lle Vuotoksen tekojärven ja voimalaitoksen rakentamiseen sekä vesistöjen säännöstelyyn. Ympäristöministeriö aikoo myös hakea muutosta vesioikeuden päätökseen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot