Mainos
Mainos

Ministeriöiden miinariitaan ei löydetty ratkaisua

Ulkoministeriön ja puolustusministeriön näkemykset asiasta erosivat suuresti.

Maamiinoista luopumista selvittänyt työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen siitä, millä aikataululla Suomi voisi luopua jalkaväkimiinoista ja liittyä ne kieltävään Ottawan sopimukseen. Työryhmä luovutti loppuraporttinsa tänään puolustusministeri Seppo Kääriäiselle (kesk.).

Ryhmän oli tarkoitus antaa suosituksensa hallitukselle ja eduskunnalle syksyllä valmistuvaa puolustuspoliittista selontekoa varten. Selonteon yhteydessä tehdään lopullinen päätös mahdollisesta miinoista luopumisesta ja Ottawan sopimukseen liittymisestä. Ulkoministeriön ja puolustusministeriön näkemyserot asiasta olivat kuitenkin niin suuria, että suosituksista ei työryhmässä päästy sopuun.

Suomen jättäytymistä Ottawan sopimuksen ulkopuolelle on arvostellut muun muassa tasavallan presidentti Tarja Halonen. Hän on sanonut, että Suomen on ehdottomasti luovuttava jalkaväkimiinoista lähivuosina.

Suomella on aiemmin ollut tavoitteena liittyä sopimukseen vuonna 2006 ja luopua miinoista vuoteen 2010 mennessä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 21.07.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot