Mainos
Mainos

Ministeriölähteet MTV3:n uutisille: Halonen omi Biden-vierailun omiin nimiinsä

Tiedot Yhdysvaltain varapresidentin Joe Bidenin Suomen-vierailun taustoista ovat herättäneet keskustelua. Ministeriölähteistä ihmetellään MTV3:n uutisille presidentin kanslian toimintaa vierailun ympärillä.

Lähteiden mukaan presidentti Tarja Halonen omi Bidenin vierailun omiin nimiinsä, vaikka hänellä ei ollut mitään tekemistä vieraillun valmistelun kanssa.

Vierailu syntyi, kun pääministeri Mari Kiviniemelle alettiin pohjustaa tapaamista Valkoiseen taloon viime kesänä. Nopeasti selvisi, että aikataulu ei sovi. Muutama viikko sitten ulkoministeriön kautta tuli tieto, että Biden voi tavata Kiviniemen matkallaan Venäjälle. Halonen ei tiennyt vierailusta, vaan ulkoministeriö kertoi asian presidentin kansliaan.

MTV:n uutisille kerrotaan, että tiedon kuultuaan kanslia aktivoitui ja Haloselle ryhdyttiin järjestämään näkyvää tapaamista. Vieraiden toiveista Biden tapasi Halosen ensin ja näyttävä tiedotustilaisuus järjestettiin linnassa. Samalla aikataulut venyivät ja Biden saapui Säätytalolle myöhässä Kiviniemeä tapaamaan. Tarina lopullinen kärsijä oli puhemies Sauli Niinistö, joka tapasi Bidenin viimeisenä, mutta aikataulujen venymisen takia lyhyesti.

Katso Timo Haapalan juttu (Kymmenen uutiset 9.3.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme