Mainos
Mainos

Ministeriöllä outo tulkinta eurooppalaisesta Suomi-raportista

Mitä eroa on tyydyttävällä ja kiitettävällä? Ei välttämättä mitään, jos kysytään Suomen oikeusministeriöltä.

Euroopan neuvoston korruptionvastainen elin GRECO julkisti joulukuussa arviointiraportin siitä, miten Suomi oli suoriutunut saamistaan lahjonnan kriminalisointia ja puoluerahoituksen läpinäkyvyyttä koskevista suosituksista.

GRECOn mukaan Suomi oli toteuttanut tyydyttävästi (engl. satisfactorily) 16 suositusta 17:stä. Kansanedustajan lahjontaa koskevia säännöksiä olisi GRECOn mielestä voitu tiukentaa vielä enemmän.

Oikeusministeriö julkaisi tiedotteen GRECOn arviointiraportista. Tiedotteessa kerrottiin GRECOn katsoneen, että Suomi on toteuttanut suositukset kiitettävästi.

Lomailevan oikeusministerin Anna-Maja Henrikssonin erityisavustaja Robin Harms ja lainsäädäntöneuvos Matti Marttunen perustelevat sanavalintaa sillä, että raportissa kiitellään Suomen saavutuksia.

GRECOn arvioinnissa on kolme vaihtoehtoa. Suositukset on pantu täytäntöön joko tyydyttävästi, osittain tai ei ollenkaan.

Tyydyttävä on arvosanoista paras, mutta kiitettävä ei ole vaihtoehtojen joukossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot