Mainos
Mainos

Ministeriön nuorisoryhmä haluaisi naiset kutsuntoihin

Ulkoministeriön asettama nuorten ryhmä esittää kannanotossaan sotilaallista liittoutumista ja vapaaehtoista asevelvollisuutta. Kannanotossa viitataan Natoon, vaikka ei nimeltä. Sotilaallinen liittoutuminen ja vapaaehtoinen asevelvollisuus liitetään yhteen.

Ryhmän mielestä kutsuntojen pitäisi koskea myös naisia. Mikäli halukkaita ei löytyisi tarpeeksi, määrättäisiin palvelukseen osa ikäluokasta.

Puolustusvoimain ylipäällikkyys puolestaan siirrettäisiin Tasavallan presidentiltä pääministerille tai puolustusministerille.

Nuoret pohtivat ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjauksia vuoden verran. Ryhmä luovutti kannanottonsa Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan kehittämisestä tänään ulkoministeri Alexander Stubbille.

Stubb uskoo kannanoton peilaavan suomalaisnuorten näkemyksiä laajemminkin. Ja kannanoton teksti on selkeämpää kuin selonteoissa yleensä.

- Tämä oli raikas tuulahdus, ehkä sitä voisi kuvailla ulko- ja turvallisuuspolitiikan räpiksi tai hiphopiksi, Stubb sanoi.

Ulkoministeri Stubb heitti peliin myös uuden haasteen. Seuraavaksi nuorten ryhmältä odotetaan EU-selontekoa.

Ryhmä perustettiin Ilkka Kanervan ollessa ulkoministerinä. Hakijoita oli yli 400. Mukaan otettiin lopulta 28, aktiivista 17-29-vuotiasta nuorta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme