Mainos
Mainos

Ministeriön piti antaa parkkipirkoille virkamerkki - velttoili 40 vuotta

Eduskunnan oikeusasiamies on antanut sisäministeriölle huomautuksen siitä, että ministeriö on jättänyt täyttämättä 40 sitten säädetyn velvollisuuden virkamerkin vahvistamisesta parkkipirkoille.

Sisäministeriö ei ole vahvistanut virkamerkkiä kunnallisille pysäköinninvalvojille, vaikka asia säädettiin ministeriön tehtäväksi jo vuonna 1970.

Ministeriön pitää ilmoittaa vuoden loppuun mennessä, mihin toimiin se on ryhtynyt.

Ministeriö on täyttänyt asetuksen vaatimuksen vain päättämällä parkkipirkkojen virkapuvusta ja tunnusmerkistä. Ministeriö selitti laiminlyöntiä sillä, että pelkästä virkamerkistä säätäminen ei olisi luontevaa ja että se halusi lykätä asian harkittavaksi pysäköinninvalvontaa koskevan kokonaisuudistuksen yhteydessä.

Oikeusasiamies ei pidä selitystä hyväksyttävänä. Hänen mukaansa ministeriö myös vähätteli virkamerkin merkitystä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot