Mainos
Mainos

Ministeriöstä lupaillaan korvauksia narkolepsiaperheille

Narkolepsiaperheet ovat todennäköisesti saamassa jonkinlaisia korvauksia lasten sairastumisista, lupailee sosiaali- ja terveysministeriö. Ensisijaisesti korvauksista päättää Lääkevahinkovakuutuspooli. Jos pooli ei korvaa, korvauksia voisi tulla valtiolta.

Pooli kuitenkin odottaa muun muassa Kansallisen narkolepsiatyöryhmän työn valmistumista ennen omia päätöksiä. Tämä vie ainakin kesään.

Narkolepsiatyöryhmän väliraportin mukaan sikainfluessarokote lisäsi lasten narkolepsiariskiä. Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) toteaa ministeriön tiedotteessa, että onkin kohtuullista, että korvauksia maksetaan.

Samaa sanoo ylijohtaja Aino-Inkeri Hansson.

— On kohtuullista, että vanhemmat saavat korvauksia, vaikka se syy-yhteys ei olisikaan sataprosenttinen. Sitä tuskin pystytään tutkimuksilla niin vahvasti edes osoittamaan. Tämä on se henki, eli joka tapauksessa tullaan vanhemmille korvauksia maksamaan.

Narkolepsiaan sairastuneiden lasten vanhempia on neuvottu lähettämään vahinkoilmoituksia Lääkevahinkovakuutuspoolille, joka on saanut niitä nyt noin 40.

(MTV - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot