Mainos
Mainos

Ministeriöstä lupaillaan korvauksia narkolepsiaperheille

Narkolepsiaperheet ovat todennäköisesti saamassa jonkinlaisia korvauksia lasten sairastumisista, lupailee sosiaali- ja terveysministeriö. Ensisijaisesti korvauksista päättää Lääkevahinkovakuutuspooli. Jos pooli ei korvaa, korvauksia voisi tulla valtiolta.

Pooli kuitenkin odottaa muun muassa Kansallisen narkolepsiatyöryhmän työn valmistumista ennen omia päätöksiä. Tämä vie ainakin kesään.

Narkolepsiatyöryhmän väliraportin mukaan sikainfluessarokote lisäsi lasten narkolepsiariskiä. Peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) toteaa ministeriön tiedotteessa, että onkin kohtuullista, että korvauksia maksetaan.

Samaa sanoo ylijohtaja Aino-Inkeri Hansson.

— On kohtuullista, että vanhemmat saavat korvauksia, vaikka se syy-yhteys ei olisikaan sataprosenttinen. Sitä tuskin pystytään tutkimuksilla niin vahvasti edes osoittamaan. Tämä on se henki, eli joka tapauksessa tullaan vanhemmille korvauksia maksamaan.

Narkolepsiaan sairastuneiden lasten vanhempia on neuvottu lähettämään vahinkoilmoituksia Lääkevahinkovakuutuspoolille, joka on saanut niitä nyt noin 40.

(MTV - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme