Mainos
Mainos

Ministeripestinsä jättänyt Kyllönen Novalle: En myynyt sieluani

Liikenneministeri Merja Kyllönen on tyytyväinen päätökseensä erota hallituksesta.

Eilen eropaperianomuksen jättäneen Kyllösen mielestä politiikka on edelleen arvovalintoja.

– Voi itse pystypäin seisoa ja lähteä silloin, kun ei ole omaa sieluaan ja arvojaan myynyt, ei edes minkään vallan edessä, kommentoi Kyllönen Radio Novan aamulähetyksessä.

Kyllösen omat epäilykset heräsivät siinä vaiheessa kun tuli tieto siitä, että kaikkein pienituloisimmat joutuvat maksumiehiksi, eikä toisenlaista ratkaisua haluttu etsiäkään.

– Me jotka puolustamme pienituloisia, emme voi kävellä niiden omien oletusarvojemme ylitse, joihin puolueemme poliittinen toiminta on aina perustunut, sanoo Kyllönen.

Kyllönen on omien sanojensa mukaan yrittänyt loppuun asti työstää opintotukien indeksikorotusta sekä lapsiperheisiin kohdistunutta lapsilisäkysymystä.

Viime viikkojen aikana yhdenkään ministerin voimavarat eivät Kyllösen mukaan ole varmasti olleet parhaimmillaan, sillä kolmen vuoden tahkoaminen ja säästöjen lisääminen on vienyt mehut lähes kaikista joukkueista.

Jää kaipaamaan työtä ja ihmisiä

Kyllösen mukaan hän hoitaa vielä muutamia käytännön asioita, mutta poliittisesta puolesta liikenneministerinä hän ei enää vastaa.

Kyllönen jää työssään eniten kaipaamaan sekä ihmisiä, että työtään, jota hän sai tehdä hyvässä porukassa.

– Kaikkein paras lahja ministerille on hyvät ihmiset ympärillä ja aktiiviset, osaavat edunvalvojatoimijat, jotka sitten haastavat siinä arjessa.

Kyllönen uskoo yhteydenpidon jatkuvan vanhojen työkavereiden kanssa jatkossakin, vaikka hän ei enää hallituksessa olekaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme