Mainos
Mainos

Ministerit haravoivat ääniä

Ehdolla olleet ministerit pärjäsivät vaaleissa erinomaisesti. Helsingissä asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok.) nousi ääniharavien joukkoon, samoin opetusministeri Sari Sarkomaa (kok.) ja maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors (r.).

Ulkomaankauppaministeri Paavo Väyrynen (kesk.) tuli valituksi Keminmaassa, mutta jäi toiseksi keskustan ehdokkaista. Maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) otti myös valtuustopaikan ja kakkossijan Forssan keskustalaisista.

Ääniä haravoivat tehokkaasti myös peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.) Seinäjoella, kulttuuriministeri Stefan Wallin (r.) Turussa ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) Jyväskylässä.

Entinen ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) nautti kansalaisten luottamusta ja oli saamassa jatkopestin Turun valtuustoon.

Helsingin ääniharavoihin kuuluva Vapaavuori sanoi MTV:n uutisille, että hän olisi ollut erittäin pettynyt, jos valtuustopaikkaa ei olisi tullut.

- Istuva kansanedustaja ja ministeri on kuntavaaleissa erittäin hyvissä asemissa. En ollut huolissani, asuntoministeri muotoili.

Kokoomukselle tulossa olevaa vaalivoittoa hän kuvaa erittäin tärkeäksi.

- Vaalivoitto on poikkeuksellisen tärkeä, koska olemme nyt nousemassa ensimmäistä kertaa kuntavaalien ykköseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme