Mainos
Mainos

Ministerit harmittelevat EU-komission talletussuojaesitystä

Suomen hallitus on harmissaan EU-komission esityksestä korottaa pankkitalletusten suoja 100 000 euroon.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok.) ja rahoitusmarkkinoista vastaava ministeri Mari Kiviniemi (kesk.) eivät peitelleet närkästystään asiasta eduskunnan kyselytunnilla.

Katainen sanoi, ettei kannata komission esitystä, jolle ei Suomen tilanteessa ole perusteita. Tarvetta tähän voisi tulla vain, jos vaikkapa Ruotsi nostaisi suojaansa, ja talletuksia alkaisi virrata sinne.

Myös Kiviniemi ihmetteli esitystä, joka tuli komissiolta vain muutama päivä sen jälkeen, kun EU-maat yksissä tuumin sopivat suojan nostamisesta 50 000 euroon. Esitys tästä on tullut vastikään eduskuntaan, jossa talousvaliokunta käsittelee sitä parhaillaan.

Suurin oppositioryhmä SDP yritti kyselytunnilla jälleen avata valtion ensi vuoden talousarvioesitystä muuttuneen taloustilanteen vuoksi. Katainen ja Kiviniemi torjuivat yrityksen korostamalla budjetin elvyttävyyttä ja kuntatalouden vahvaa tilaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme