Mainos
Mainos

Ministerit lomailevat heinäkuussa

Uudenkin hallituksen ministerit noudattavat kesälomien vietossa perinteistä suomalaista tapaa: pääosa lomasta vietetään heinäkuussa.

Keski- ja eteläeurooppalainen tapa viettää lomia elokuussa ei ole siten vieläkään pesiytynyt Suomen hallituspiireihin. Kaikilla ministereillä on lomaoikeutta 30 arkipäivää. Kukaan heistä ei käytä täyttä lomaoikeutta kesällä.

Työministeri Tarja Filatov (sd.) käyttää loma-oikeutensa niin, että häneltä jää käyttämättä neljä päivää. Kuudelta ministeriltä jää varastoon kuusi päivää. Pääministeri Anneli Jäätteenmäki (kesk.) on edeltäjänsä Paavo Lipposen (sd.) tapaan niitä harvoja, jotka pitävät lomansa yhdessä jaksossa. Jäätteenmäki on lomalla heinäkuussa neljä viikkoa. Tosin varsin todennäköistä on, että hänkin joutuu välillä käymään työpaikalla tai ainakin työtehtävissä.

Pääministerin sijainen valtiovarainministeri Antti Kalliomäki (sd.) jää lomalle juhannuksesta vajaaksi kahdeksi viikoksi. Heinäkuun puolivälissä hänellä on toinen toinen lomajakso. Häneltä jää lomapäiviä varastoon 16. Kaikkein lyhimmän kesäloman pitää oikeusministeri Johannes Koskinen (sd.). Hän lomailee kaksi viikkoa heinä-elokuun vaihteessa. Säästöön jää kolme täyttä viikkoa. Koskisen lyhyt kesäloma on kuitenkin näennäistä, sillä hän jää töistä pois jo kolme viikkoa ennen kesäloman alkua. Tuoreena isänä hän pitää isyyslomaa ja viettää kesäänsä perheen parissa.

Mm. budjettikiireet ja EU:n ministerikokoukset vaikuttavat siihen, että ministerien on pidettävä lomat pätkissä. Elokuussa ohjelmassa on lisäksi mm. eduskuntaryhmien kokouksia. Kaikkinensa ministerien lomalistojen laatiminen on melkoista palapeliä. Virallisessa päätöksenteossa paikalla pitää olla vähintään viisi valtioneuvoston jäsentä, joten lomatoiveiden kanssa pitää aina olla tarkkana.

Loma-aika merkitsee myös sitä, että ministerit joutuvat toimimaan kollegoidensa sijaisina. Kalliomäki käyttää pääministerin nuijaa osan Jäätteenmäen loma-ajasta. Myös jotkut muut virka-iältään seuraavina olevat pääsevät kokeilemaan pääministerin tuolia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme