Mainos
Mainos

Ministerit puolustivat budjettiaan Farmari-näyttelyssä

Pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen puolustavat tiukasti hallituksen budjettiratkaisuja - ja ponnistelujaan myös yhteiskunnan vähäosaisten puolesta.

Hallituksen avainministerit vierailivat tänään Farmari -näyttelyssä Lahdessa, missä Vanhanen ja Katainen saivat grillauksen lomassa vastata lukuisiin kysymyksiin ruoasta ja ensi vuoden budjetista. Erityisesti Katainen sai palautetta eläkeläisiltä, jotka olisivat toivoneet suurempia veronkevennyksiä. Ministeri vakuutti, että yhteiskunnan vähäosaiset on huomioitu budjettiehdotuksessa.

- Eläkeläisiä huomioidaan. Eli eläkeläisten verotus on hieman kevyempää kuin palkansaajilla tästä eteenpäin myös puolisoeläkeläisten kohdalla, Katainen lupasi..

Ruoan hinta ja kotimaisen maatalouden tulevaisuus herätti myös keskustelua. Ministereiden mielestä maailmalla vallitseva ruokakriisi näkyy jo Suomessa erityisesti ruoan hintojen nousuna.

- Meillä on tullut jo pula ruuasta suhteessa tuotantoon ja se tulee olemaan tulevaisuutta Suomenkin osalta. Sen tähden Suomessa, Euroopassa ja koko maailmassa on otettava ne peltoalat käyttöön, jota meillä on olemassa, vetosi pääministeri Matti Vanhanen.

Ruoan arvonlisäveroa kevennetään ensi vuonna 500 miljoonalla eurolla ja sen on tarkoitus näkyä myös kuluttajahinnoissa. Valtiovarainministeri Katainen toivookin kuluttajien valvovan kauppojen hinnoittelua erityisen tarkasti ensi vuonna.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot