Mainos
Mainos

Ministerit puskevat sopua lentokiistaan

Ilmailualan takkuavia neuvotteluja on jouduttu vauhdittamaan myös kulisseissa. MTV Uutisten tietojen mukaan taustalla auttamassa ovat olleet keskusjärjestöt SAK ja EK, työministeri Lauri Ihalainen (sd.) sekä omistajaohjausministeri Pekka Haavisto (vihr.).

Taustavaikuttajat ovat tavanneet työkiistan osapuolia, Finnairin toimitusjohtajan Pekka Vauramon sekä valtakunnansovittelija Esa Lonkan.

Hankalaan kiistaan yritetään etsiä ratkaisua, jossa työehtosopimusneuvottelut hoidettaisiin omana kokonaisuutenaan, mutta kuitenkin niin että osapuolet sitoutuvat tietyllä aikataululla myös yhtiön tarvitsemiin säästöihin.

Valtakunnansovittelijaa on rohkaistu myös jättämään sovintoesitys pienellä riskilläkin, jotta huomiseksi kaavaillut lakot voidaan välttää.

Ilmailualan neuvottelut jatkuvat valtakunnansovittelijan johdolla kello 16.

Jollei sopuun päästä, lentoemännät ja stuertit aloittavat lakon huomenna klo 15. Samalla lakkoon menisivät myös maapalvelujen työntekijät.

Tilannetta kiristää myös se, että kuljetusalan liitot pohtivat tukitoimia ilmailualan lakon varalle.

Tänään EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies varoitti kuljetusliittoja, että mahdolliset tukitoimet osoittaisivat suurta vastuuttomuutta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme