Mainos
Mainos

Minkkitarhaan iskettiin Mustasaaressa

Vapaaksi päästettyjä minkkejä on yritetty ottaa kiinni maastosta. Tarhan rehusiiloon oli kirjoitettu teksti EVR, joka on myös Eläinten vapautusrintaman lyhenne.

Mustasaaressa Pohjanmaalla sijaitsevalla turkistarhalla on päästetty 2500 minkkiä häkeistään. Koivulahden kylässä olevaan tarhaan iskettiin puolenyön ja aamuneljän välissä.

- Olemme saaneet muutamia vihjeitä mahdollisten tekijöiden liikkeistä ja suorittaneet rikospaikkatutkinnan. Tekijöitä epäillään törkeästä vahingonteosta, komisario Mika Jylhä kertoi.

Tarhan ovet eivät olleet lukossa, eikä tarha ole aidattu. Tarhalla olevaan rehusiiloon oli kirjoitettu suihkemaalilla teksti EVR. EVR:ää käytetään lyhenteenä ainakin sanoista Eläinten vapautusrintama.

Häkkien avaamisen ja töhrimisen lisäksi tarhalla ei tehty Jylhän mukaan muuta vahinkoa.

Minkkejä alettiin heti pyydystää luonnosta. Poliisin mukaan paikalla oli turkistarhaajan lisäksi paljon naapureita ja muita ihmisiä keräämässä minkkejä.

Postinkantaja teki ilmoituksen iskusta aamuneljältä nähtyään runsaasti minkkejä tarhan lähettyvillä.

Kyseiseen turkistarhaan ei ole poliisin mukaan isketty aiemmin. Poliisi toivoo saavansa lisää havaintoja viime yönä seudulla liikkuneista tekijöistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme