Mainos
Mainos

Minkkitarhalla todettiin penikkatautia

Eteläpohjalaisella minkkitarhalla on todettu penikkatautia, tiedottaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evira. Virus voi aiheuttaa vakavan taudin turkis- ja koiraeläimille.

Turkiseläinten Kasvattajain Liitto kertoo aloittaneensa taudin torjunnan. Minkkitila ja sen lähitilat on eristetty. Kaikki eläinsiirrot ja liikkuminen turkistilojen välillä minimoidaan.

Lisäksi käynnistetään laaja rokotekampanja ennaltaehkäisyksi. Vielä tänä viikonloppuna pyritään rokottamaan vaaravyöhykkeessä olevien tilojen eläimet. Rokotuksiin käytetään Suomessa olevia varastoja.

Liitto on myös tilannut rokotteet koko maan rokottamattomille turkiseläimille. Laaja rokotuskampanja pystytään todennäköisesti käynnistämään ensi viikolla.

Penikkatautiepidemiat ovat Suomessa verrattain harvinaisia. Laajempi epidemia turkistarhoilla on todettu viimeksi vuosina 1985-1987.

Nyt havaittu tartunta vahvistui Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran tutkimuksissa. Tartunnanlähteestä ei ole Eviran mukaan vielä tietoa.

Virus on ihmiselle vaaraton, mutta se voi tarttua koiriin. Liitto kehottaakin alueen kaikkia koiranomistajia tarkastamaan, että rokotukset ovat kunnossa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme