Mainos
Mainos

Minna Canthille oma liputuspäivä

Uusi liputuspäivä on ensimmäinen suomalaisen naisen kunniaksi almanakkaan merkitty liputuspäivä.

Helsingin yliopisto on päättänyt, että Minna Canthin päivä merkitään vuodesta 2007 alkaen kalentereihin liputuspäiväksi. Minna Canthin ja tasa-arvon kunniaksi liputetaan jatkossa maaliskuun 19. päivänä.

Esitys uudesta liputuspäivästä tuli sisäasiainministeriöltä, joka on jo kolmena vuonna määrännyt valtion virastot ja laitokset liputtamaan 19.3. Minna Canthin syntymäpäivän ja tasa-arvon kunniaksi. Koska liputuksesta saatiin myönteistä palautetta, sisäasiainministeriö teki Helsingin yliopiston almanakkatoimistolle ehdotuksen, että päivä merkittäisiin kalentereihin.

Almanakkatoimiston mielestä Minna Canthin päivä sopii hyvin almanakan muiden merkkipäivien joukkoon. Almanakkatoimisto oli yhteydessä myös Suomalaisuuden liittoon, joka huolehtii suomalaisesta liputuskäytännöstä.

Uuden liputuspäivän virallisena nimenä on Minna Canthin päivä, tasa-arvon päivä. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen suosituksen mukaan päivän ruotsinkielinen nimi on Minna Canth-dagen, jämställdhetsdagen.

Minna Canth on ensimmäinen liputuspäivän saanut suomalainen nainen. 1800-luvulla elänyt Canth oli merkittävä suomalaisen kirjallisuuden uudistaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme