Mainos
Mainos

Mistä tekstiviestilista on peräisin?

Suur-Tukholman lehden toimittaja Seppo Isotalo väittää saaneensa tekstiviestilistan suomalaiselta tiedotusvälineeltä, joka taas Isotalon mukaan olisi saanut ne käräjäoikeudesta. Helsingin käräjäoikeuden mukaan tiedot eivät ole vuotaneet sieltä. Etukeno Oy:n kustantaja Kari Ojala sanoo, että lista ei ole päätynyt Ruotsiin heiltä. Myös Susan Ruusunen kiistää, että lista olisi häneltä peräisin.

Kustantaja Kari Ojala kertoo, että oikeudenkäynnin yhteydessä käräjäoikeudelle luovutettiin muutaman sivun mittainen lista tekstiviesteistä.Ilmeistä on, että ruotsalaisella nettisivulla julkaistu lista on Pääministerin morsian -kirjan kustantamon käräjäoikeudelle antama dokumentti.

Kevyet ja rajut viestit

- Siinä meidän listassamme oli vajaa sata sellaista viestiä, jotka olivat kirjan alkuperäisessä käsikirjoituksessa sekä kymmenkunta rajumpaa viestiä. Näitä kovempia viestejä ei ollut tarkoituskaan julkaista ja ne toisetkin otettiin sitten pois.

- Halusimme osoittaa käräjäoikeudelle, missä kustantamon linja on, Ojala kertoo. Häntä ja Susan Ruususta syytettiin oikeudessa yksityselämää loukkaavan tiedon levittämisestä, mutta syytteet kaatuivat.

Ojala ei ole ruotsalaisia nettisivuja nähnyt, mutta viestejä puhelimessa kuultuaan tunnistaa niitä sellaisiksi, joita kustantamolla oli. Ilmeistä siis on, että Ruotsissa julkaistu lista on nimenomaan se, jonka Etukeno antoi käräjäoikeudelle.

Ojalan mukaan viestit eivät ole päätyneet Ruotsiin kustantamosta. - En ymmärrä miten ne ovat sinne menneet. Montakohan ihmistä niitä on käräjäoikeudessa käsitellyt?

Käräjäoikeus kiistää vuodon

Juttua istunut käräjätuomari Merja Lahti on lomalla, mutta hänen sihteerinsä mukaan lista ei ole vuotanut käräjäoikeudesta. - Ei ainakaan minun tietääkseni, sihteeri sanoo.

Käräjäoikeus julisti Etukenon luovuttaman tekstiviestilistan salaiseksi, eikä siitä ole annettu kenellekään kopiota.

(MTV3)

Lue myös:

Viihdeuutiset:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme