Mainos
Mainos

Aamun lumipyry jäi tussahdukseksi, iltapäivän liikenteessä pelti rytisee – Pekka Pouta: Samanlainen "valtaisa" pyry uhkaa sunnuntaina

Eteläinen Suomi oli tänä aamuna varautunut todelliseen lumikaaokseen. Sitä ei kuitenkaan tullut, sillä lumipyry siirtyi ja jäi etelänaapurin ylle.

– Lumipyry jäi tussahdukseksi, kuvaa MTV uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Iltapäivällä lumisimpia paikkoja etelässä olivat Porvoo ja Helsinki-Vantaan lentokenttä, jossa molemmissa on noin viisi senttimetriä lunta, Pouta sanoo.

– Varsinainen lumipyry kävi aamuyöllä Hankoniemen seutuvilla ja siitä itään. Sitten se väistyi etelään Viron puolelle. 

Vähäinen satanut lumi ei juurikaan ole kinoksia aiheuttanut. Osaksi se johtuu siitä, että lämpötila jäis plussalle ja vielä lämmin maa sulattaa lumen nopeasti. 

– Lämpötila laski vasta iltapäivällä pakkaselle, Pouta sanoo sääkarttojensa äärestä.

Iltapäivän paluuliikenteessä keli on selvästi huonompi, koska pakkanen kiristyy ja lumisade jatkuu rantaviivalla.

Tälläkin hetkellä satelee lunta.

Seuraava "valtaisa" pyry uhkaa sunnuntaina"

Suunta on kuitenkin kohti talvisempaa säätä. 

– Tästä eteenpäin päivätkin ovat pakkasella Ahvenenmaata lukuunottamatta. Ihan lounassa saatetaan käydä päivisin hieman plussan puolella. 

Entä milloin sitä lunta sitten oikeasti tänne etelään saadaan?

– Seuraava samanlainen "valtaisa" pyry uhkaa taas sunnuntaiaamuna. Eli Etelä-Suomeen yrittää tulla samanlainen hieno lumipyry, Pouta sanoo pilke silmäkulmassa.

Muutenkin viikon sateet ovat lumisateita, joskaan montaa senttiä lunta ei näillä näkymin ole luvassa minnekään päin Suomea. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme