Mainos
Mainos

Mitä Tiura-kohussa on tähän mennessä tapahtunut?

- Marja Tiura kertoo viime keskiviikkona ilmestyneen Apu-lehden haastattelussa keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhoselta tulleesta loikkausyhteydenotosta.

- Korhonen puolestaan vastaa Iltalehdessä, että hän sai huhtikuussa 2007 tekstiviestin, jossa kerrottiin Marja Tiuran halusta loikata kokoomuksesta keskustaan. Tekstiviestin lähetti kohuliikemies Arto Merisalo.

- Merisalo kertoo samaisessa Iltalehdessä, että Tiura otti yhteyttä, koska hänen ministeritiensä oli noussut pystyyn kokoomuksessa.

- Tiura toistaa Verkkouutisten haastattelussa, että nimenomaan keskusta tavoitteli häntä loikkaamaan vuonna 2007.

- Merisalon mukaan Tiuran väite siitä, että keskusta houkutteli häntä loikkaamaan keväällä 2007 on valheellinen. Merisalon mukaan aloite tuli nimenomaan ja vain Tiuralta.

- Nova Group -konsernin entinen myyntipäällikkö Kai Haavisto vahvistaa, että aloite keskustapuolueeseen siirtymisestä tuli Tiuralta eikä keskustalta.

- Yksi nimettömänä pysyttelevä kokoomuksen hallitusneuvottelijoista sanoo Helsingin Sanomissa Tiuran "uhitelleen" tai "kiristäneen" loikkauksella, jos ei pääse ministeriksi.

- Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoo, että keskusta ei ollut aktiivinen asiassa, vaan aloite tuli nimenomaan Tiuran suunnalta.

- Merisalo ilmoittaa, että hänellä on äänitettyjä nauhoja Tiuran kanssa käydyistä keskusteluista.

- Tiura ilmoittaa, että nauhat saa julkaista. Samalla hän syyttää Merisaloa pyrkyriksi ja helppoheikiksi.

- Tiura kommentoi nettisivuillaan loikkauskohua. Tiura julkaisi pääsiäissunnuntaina oman näkemyksensä asioista.

- Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja arvelee pääsiäissunnuntaina puolueensa eduskuntaryhmän käsittelevän Tiura-kohua seuraavan kerran kokoontuessaan.

- Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajisto kuuli tänään aamupalaverissaan Tiuran näkemyksen asiassa.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot