Mainos
Mainos

Mitä Tiura-kohussa on tähän mennessä tapahtunut?

- Marja Tiura kertoo viime keskiviikkona ilmestyneen Apu-lehden haastattelussa keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhoselta tulleesta loikkausyhteydenotosta.

- Korhonen puolestaan vastaa Iltalehdessä, että hän sai huhtikuussa 2007 tekstiviestin, jossa kerrottiin Marja Tiuran halusta loikata kokoomuksesta keskustaan. Tekstiviestin lähetti kohuliikemies Arto Merisalo.

- Merisalo kertoo samaisessa Iltalehdessä, että Tiura otti yhteyttä, koska hänen ministeritiensä oli noussut pystyyn kokoomuksessa.

- Tiura toistaa Verkkouutisten haastattelussa, että nimenomaan keskusta tavoitteli häntä loikkaamaan vuonna 2007.

- Merisalon mukaan Tiuran väite siitä, että keskusta houkutteli häntä loikkaamaan keväällä 2007 on valheellinen. Merisalon mukaan aloite tuli nimenomaan ja vain Tiuralta.

- Nova Group -konsernin entinen myyntipäällikkö Kai Haavisto vahvistaa, että aloite keskustapuolueeseen siirtymisestä tuli Tiuralta eikä keskustalta.

- Yksi nimettömänä pysyttelevä kokoomuksen hallitusneuvottelijoista sanoo Helsingin Sanomissa Tiuran "uhitelleen" tai "kiristäneen" loikkauksella, jos ei pääse ministeriksi.

- Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli sanoo, että keskusta ei ollut aktiivinen asiassa, vaan aloite tuli nimenomaan Tiuran suunnalta.

- Merisalo ilmoittaa, että hänellä on äänitettyjä nauhoja Tiuran kanssa käydyistä keskusteluista.

- Tiura ilmoittaa, että nauhat saa julkaista. Samalla hän syyttää Merisaloa pyrkyriksi ja helppoheikiksi.

- Tiura kommentoi nettisivuillaan loikkauskohua. Tiura julkaisi pääsiäissunnuntaina oman näkemyksensä asioista.

- Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja arvelee pääsiäissunnuntaina puolueensa eduskuntaryhmän käsittelevän Tiura-kohua seuraavan kerran kokoontuessaan.

- Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajisto kuuli tänään aamupalaverissaan Tiuran näkemyksen asiassa.

(MTV3)

Katso Eeva Lehtimäen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme