Mainos
Mainos

Miten suojata vene varkailta?

Venevarkaudet yleistyvät hulppeiden paattien lisääntymisen myötä. Etelä-Karjalan Turvapalvelun toimitusjohtaja Jorma Kuusinen neuvoo veneilijöitä varautumaan varkaisiin hyvin, sillä röyhkeyttä ei pitkäkyntisillä veneryöväysten yhteydessä puutu.

- Tekniikka voidaan valjastaa vartioimaan venettä. Nykyään on laitteita, jotka hälyttävät tekstiviestillä esimerkiksi omistajan tai vartiointiliikkeen paikalle varkaan yllättäessä. Omistaja voi myös laitteeseen soittamalla saada still-kuvaa veneestä.

Etenkin veneen sisällä oleva irtaimisto houkuttelee hämärämiehiä kuin hunaja mehiläisiä.

- Veneissä on nykyään paljon hienoja lisävarusteita. Omistajan ei kannata jättää navigaattoreita, tietokoneita ynnä muita hienouksia veneeseen silloin kun itse ei siellä ole. Röyhkeyttäkin on kuitenkin venevarkauksissa siinä missä kotiryöstöissäkin: Kuorma-auto voi tulla vartioidullekin alueelle, nostaa veneen kyytiin ja kadota.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme