Mainos
Mainos

Miten turvaat kotisi?

Eurooppalaisessa mittakaavassa Suomi on vielä hyvin turvallinen maa. Turvattomuuden tunne on kuitenkin kasvanut, vaikka asuntomurtojen määrä on 1990-luvulta laskenut puoleen.

Finanssialan keskusliiton turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen ja Securitas Direct Oy:n toimitusjohtaja Marjo Risku painottavat vakuutusten tärkeysjärjestystä. Tärkein on palovakuutus, koska siinä menetetään usein ihmishenkiä. Seuraavana on vesivahinkovakuutus ja murtovakuutus tulee vasta kolmantena.

Pelkkä palovakuutus ei riitä, vaan palovaroittimien kunto on myös tarkastettava säännöllisesti. Vesivahinkojen ennaltaehkäisemiseksi ei astian- tai pyykinpesukoneita saa jättää yksin käyntiin, ja laitteiden vesihanat suljetaan kotoa lähtiessä. Myös laitteiden säännöllinen huolto ja putkien tarkistus on tärkeää.

Murtojen ehkäisemiseksi tärkeintä osa on oman asuinalueen yleinen turvallisuus. Tämän jälkeen voi miettiä oman kodin lisäpalveluita.

Katso Aku Pänkäläisen ja Marjo Riskun haastattelu (Huomenta Suomi 9.10.2009)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot