Mainos
Mainos

Miten varmistetaan, että suomalaisyritykset maksavat veronsa?

Suomessakin on aiheuttanut huolta se, että osa yrityksistä on rekisteröinyt maihin, joissa on alhainen veroprosentti. Hiljattain julkisuudessa oli muun muassa tieto, jonka mukaan suomalaisella valtionyhtiöllä oli tytäryhtiö veroparatiisissa.

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja Miapetra Kumpula-Natrin mukaan tähän asiaan pitää puuttua.

– Kansainvälinen yhteistyö on tärkeää ja onneksi EU:ssa päästään asioissa eteenpäin. Se on yleinen ongelma globaalisti, että hyödynnetään alhaisten tai nollaverokantojen maita vain rekisteröimällä, että vältetään veroja, SuomiAreena-tapahtumassa vieraileva Kumpula-Natri toteaa.

Hänen mukaansa asiaan on kiinnitetty erityistä huomiota myös Suomessa. Esimerkiksi konserniavustusten siirto yhtiön sisällä on laitettu entistä tiukemmalle.

– Osa yrityksistä toimii harmaalla vyöhykkeellä, mutta myös lainsäädännön puitteissa, Kumpula-Natri toteaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot