Mainos
Mainos

Miten yhtälö ratkaistaan? Opiskelijan tukea halutaan nostaa – opintotuesta pitäisi säästää kymmeniä miljoonia

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on kutsunut Jyväskylän yliopiston koulutuksen taloustieteen professorin Roope Uusitalon selvittämään korkeakouluopiskelijoiden opintotuen uudistamista.

Selvityksessä pitää opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan ottaa huomioon opintotukimenojen säästötavoite. Opintotuesta on määrä säästää 70 miljoonaa euroa vuoteen 2019 mennessä ja 150 miljoonaa euroa pitkällä aikavälillä.

Tavoitteena on kuitenkin nostaa opintorahan, asumistuen ja opintolainan yhteenlaskettu taso vähintään 1100 euroon kuukaudessa.

Uusitalon tehtävänä on selvittää opintotuen kustannusten ja opiskelijoiden toimeentulon lisäksi opintojen kesto sekä vaikutukset erilaisista taustoista tulevien opiskelijoiden hakeutumiseen korkeakouluopintoihin.

Otsikkoa korjattu 9.10. klo 13.33, opintorahaa ei olla nostamassa, vaan kyse on koko opiskelijan käytössä olevan tukipaketin tason nostamisesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme