Mainos
Mainos

Mitro Repo: Irtisanomiselle ei perusteita

Ortodoksipappi ja entinen europarlamentaarikko Mitro Repo kertoo STT:lle, että irtisanomiselle ei ole hänen mukaansa työsopimuslain mukaisia perusteita.

Helsingin ortodoksinen seurakunta erotti Revon papin työstä sen jälkeen, kun seurakuntaneuvosto päätti asiasta ylimääräisessä kokouksessa heinäkuun lopulla.  

Irtisanomisen perusteeksi kerrottiin sopimaton käytös ja toistuvat työntekoon liittyvät ongelmat. Hän kertoo STT:lle antamassaan tiedotteessa, että on ollut sairauslomalla ja selvittää lakimiehensä kanssa irtisanomisen oikeudellista puolta.  

Helsingin ortodoksisen seurakunnan kirkkoherra Markku Salminen kertoi eilen Ilta-Sanomille, että irtisanomisaloite on tehty seurakuntalaisilta tulleen palautteen pohjalta ja luottamus Repoon on mennyt kokonaan.  

Repo on toiminut Helsingin ortodoksisen seurakunnan pappina noin 20 vuotta. Vuoden 2009 EU-vaaleissa Repo sai SDP:n riveissä yli 70 000 ääntä.  

Häntä kohtaan on esitetty lehdistössä epäilyjä papille epäsopivasta käytöksestä naisia kohtaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme