Mainos
Mainos

Mitta tuli täyteen - mutta kestääkö lakkouho?

Metalliliitto lakkoili viimeksi 40 vuotta sitten, joten metallimiehet suhtautuvat lakkoon riittävällä vakavuudella. Edellinen lakko kesti seitsemän viikkoa.

Rautaruukin Raahen tehtaan pääluottamusmies Mika Vuoti on toisen polven metallimies, joka lakkoilee. Vuotin isä oli hankkimassa lomarahaetuutta.

– Ne metallilaiset, jotka olivat mukana, muistavat, että lakko oli pitkä ja koetteli taloudellisesti. Se kuitenkin kannatti, sillä 1971 lakolla saavutettiin meille kaikille lomaltapaluurahat, toteaa Vuoti.

Rautaruukin Raahen tehdas on yksi Suomen suurimmista työpaikoista 2 000 työntekijän vahvuudella. Heidän etujaan pääluottamusmies Mika Vuoti valvoo niinkin korkealla kuin Metalliliiton hallituksessa.

45 minuuttia -ohjelma on pysytellyt ensimmäisestä lakkopäivästä viime perjantaista pääluottamusmies Mika Vuotin ja Ammattiliitto Pron puheenjohtajan Antti Rinteen kintereillä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme