Mainos
Mainos

MLL: Anniskelu ei sovi hampurilaispaikkoihin

Mannerheimin lastensuojeluliitto vetoaa ministereihin ja kansanedustajiin, jotta hampurilaisravintoloille ei myönnettäisi anniskelulupia. Liitto perustelee kantaansa sillä, että kyseiset ravintolat ovat lasten, nuorten ja lapsiperheiden suosiossa.

Hampurilaisravintolassa

Lapset käyvät ravintoloissa usein myös ilman vanhempiaan. MLL:n mielestä anniskelulla viestitettäisiin lapsille ja nuorille, että yhteisestä ajasta ja ateriasta ei voi nauttia ilman alkoholia. Mannerheimin lastensuojeluliitto huomauttaa myös, että samaan aikaan kun alaikäisten päihdetyöhön osoitetaan yhä enemmän varoja, alkoholinkäytön hyväksyttävyys on koko ajan lisääntynyt. Tässä on liiton mukaan selvä ristiriita.

Kannanotto liittyy korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) antamaan päätökseen, jonka mukaan Etelä-Suomen lääninhallituksen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen on otettava hampurilaisravintolan anniskeluoikeus uuteen harkintaan. Oikeus vetosi asiassa yhdenvertaisuusperiaatteeseen ja elinkeinovapauteen. KHO:n mukaan anniskelun epäämiseksi ei riitä lasten ja nuorten suojelu.

Mannerheimin lastensuojeluliiton mukaan KHO:n tulkinta osoittaa nykyisen lain tukevan päihdemyönteistä kulttuuria.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot