Mainos
Mainos

MLL huolissaan lapsiperheiden toimeentulosta

Mannerheimin lastensuojeluliiton mukaan lapsiperheiden suhteellinen köyhyy on lisääntynyt merkittävästi. Liitto vaatii myös alkoholiveron korotusta.

Mannerheimin lastensuojeluliitto herättelee poliitikoita parantamaan lapsiperheiden toimeentuloa. Liiton mukaan lapsilisät pitäisi sitoa elinkustannusindeksiin ja lisien maksaminen pitäisi ulottaa myös 17-vuotiaisiin.

Lapsilisän yksinhuoltajakorotus pitäisi MLL:n mukaan nostaa 50 euroon lasta kohden nykyisestä 36,60 eurosta. Alle 3-vuotiaasta lapsesta lisä pitäisi maksaa 30 eurolla korotettuna.

Liitto julkisti tänään tukun vaatimuksia ensi vuonna valittavalle uudelle eduskunnalle.

MLL:n mukaan lapsiperheiden suhteellinen köyhyys on lisääntynyt merkittävästi. Suurin köyhyysriski on yksinhuoltajaperheillä, pienten lasten perheillä ja monilapsisilla perheillä. Koska lapsilisiä ei ole sidottu elinkustannusindeksiin, niiden reaaliarvo laskee koko ajan.

MLL haluaa kiinnittää päättäjien huomiota myös päivähoitolakiin, joka liiton mukaan kaipaa perusteellista uudistamista. Lisäksi liitto vaatii alkoholiveron korotusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme