Mainos
Mainos

MLL:n lastenhoitoapu vaarassa

Mannerheimin lastensuojeluliiton tilapäinen lastenhoitoapu on vaarassa loppua, kertoo Aamulehti. Raha-automaattiyhdistys on lopettamassa toiminnan tukemisen EU:n kilpailusääntöjen takia.

Alan yksityiset palveluntarjoajat ovat vedonneet RAY:hyn, sillä niiden mielestä julkisesti tuettu hoitopalvelu vääristää kilpailua. Kilpailulainsäädännön mukaan RAY:n tuki ei saa aiheuttaa "vähäistä suurempaa haittaa" markkinoille.

MLL:n mukaan RAY:lle on lähetetty uuteen järjestelmään pyrkivä tukihakemus ensi vuodeksi. Liiton mukaan pahimmassa tapauksessa lastenhoito joudutaan järjestämään markkinoiden ehdoilla ja sen hinta saattaa nousta yli kolminkertaiseksi.

MLL:n hoitoavun suositustuntipalkka perheille on Etelä- ja Länsi-Suomessa 8,20 euroa. Yksityisten yritysten tuntitaksa on noin 30 euroa, mutta yritysten perimistä maksuista saa kotitalousvähennyksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme