Mainos
Mainos

MLL: Palveluiden heikkous lapsiperheiden ongelma

Kunnallisten palveluiden heikkous on merkittävä ongelma lapsiperheille. Mannerheimin Lastensuojeluliiton mukaan ongelmia on laadussa ja saatavuudessa.

Kunnallisten palveluiden heikkous on merkittävä ongelma lapsiperheille, selviää Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL:n) paikallisyhdistyksille tehdystä kyselystä.

Lapsiperheiden palveluita piti puutteellisena noin neljännes vastaajista. Ongelmia oli sekä palveluiden laadussa sekä niiden saatavuudessa. Ne koskevat muun muassa lastenhoitoa, koululaisten iltapäivähoitoa ja kouluja.

Toiseksi yleisemmäksi ongelmaksi vastaajat arvioivat päihteiden, ja erityisesti huumeiden käytön.

Yli 70 prosenttia kyselyyn osallistuneista paikallisyhdistyksistä arvioi, että lasten ja nuorten henkinen pahoinvointi ja häiriökäyttäytyminen ovat lisääntyneet viimeisten kolmen vuoden aikana.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto julkisti kyselyn tulokset tänään Helsingissä. Noin puolet MLL:n 555 paikallisyhdistyksestä vastasi kyselyyn.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme