Mainos
Mainos

MM-Jalonen: Joskus voi lähteä mopo keulimaan

Suomen kultainen jääkiekkomaajoukkue juhli MM-saavutustaan aamun pikkutunneille saakka. Päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo kotiutuneensa kahden maissa, mutta kertoo monen pelaajan jatkaneen juhlintaa vielä tämän jälkeen.

Rankan kisaputken jälkeen pelaajilla lienee oikeus juhlia haluamallaan tavalla, mutta erityisesti sosiaalisessa mediassa on puhuttanut leijonamiesten - tai osan heistä - tukevakin humalatila eilisessä kansanjuhlassa. Kauppatorille kerääntyi poliisin arvion mukaan jopa 100 000 innokasta kiekkofania, ja mukana oli myös lapsia ja junnukiekkoilijoita.

- Se on tunnepitoinen juttu, kun jotain tällaista voittaa. Kukaan ei halua mitään pahaa, mutta joskus voi lähteä vähän mopo keulimaan. Ei se aina nuorille ole parasta mahdollista katsottavaa tai parasta esikuvaa anna. Toivottavasti emme ole kuitenkaan kellekään mielipahaa aiheuttaneet, päävalmentaja Jalonen sanoo Radio Novan haastattelussa.

Jalosen mukaan joukkueen johto ei antanut pelaajille mitään käyttäytymisohjeita. Johto luotti siihen, että jokainen tietää, miten pitäisi käyttäytyä.

- Iloinen saa olla, ja tuulettaa ja juhlia. Jos se menee överiksi, niin ainahan se on huono asia. Vaikea on kuitenkaan ketään käsirautoihinkaan laittaa, Jalonen sanoo.

- On ainutlaatuinen juttu voittaa maailmanmestaruus, ja vielä kun näkee, että siinä on koko kansa mukana. Ei siinä tule ajateltua, että ottaako yhden vai kaksi kaljaa.

Jalosen mukaan kansan tuki ja eilinen hurmos eivät unohdu valmentajan mielestä ikinä.

- Tästä eteenpäin pelaajat juhlivat omilla tahoillaan. Poikaa (palkintopokaalia) viedään näytille Turkuun ja muuallekin. Kyllä mekin johtoryhmän kanssa käymme jossain istumassa iltaa ja miettimässä, että mitä tulikaan tehtyä, Jalonen sanoo Radio Novalle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme