Mainos
Mainos

MM-juhlajärjestäjä: Kiire söi ääntä ja kuvaa

Eilisen kultajuhlan järjestelyt ovat saaneet myös kritiikkiä. Mikäli ei onnistunut tunkemaan itseään lavan läheisyyteen, näköyhteyden sai kiipeämällä katolle tai valotolppaan.

Juhlajärjestelyistä vastanneen Eastwayn Pade Parkkonen kuittaa ongelmat ajanpuutteella ja budjetilla. Ajanpuute ilmeisesti aiheutti myös sen, että näyttöjä ei nostettu riittävän korkealle, jotta ne olisivat näkyneet paremmin. Muut ongelmat johtuivat rahasta.

– Screenien hankintahinta on ihan mielettömän kallis. Suomesta ei tällä hetkellä löydy isompia näyttöjä.

Äänentoistosta teki haastavan alueen laajuus ja kaapeliviidakko, joka oli viritettävä paikalleen 19 tunnissa.

– Sanotaan, että Havis Amandalle asti äänentoiston rakentaminen on aika haasteellinen tehtävä. Täytyy ottaa huomioon turvallisuusseikat eli kaikki kaapelit jotka sinne vedetään – skreenien kaapelit, sähkökaapelit, kaiutinkaapelit – ne on suojattava, jottei yleisö loukkaa itseään.

– Meillä oli käytössä kaikki kaapelikourut mitä Suomesta pystyy hankkimaan tällä aikataululla ja meillä oli kahden jäähallin kumimatot vuokralla, jotta me saatiin vedettyä kaapelia niinkin pitkälle.

Jääkiekko vetää väkeä toreille

Suomessa on harvoin tarvetta suurten kansanjuhlien järjestämiselle. Moista juhlahumua on koettu aiemmin vain pariin otteeseen.

Ensimmäinen superluokan tapahtuma oli kiekkokulta 1995. Sen jälkeen Kauppatorin lavalle ovat nousseet Lordi ja olympiahopealle yltänyt kiekkojoukkue.

– Jääkiekko on se laji, joka vetää joukkoa. Mehän tuomme tänne artisteja ja toivoisimme tietysti että he vetäisivät jäähallit täyteen, mutta valitettavasti se ei aina onnistu.

Sivukadusta pisuaariksi

Eilistä juhlaa oli järjestämässä arviolta 300 henkeä, joista puolet keskittyi valvomaan järjestystä.

Viranomaisten ja järjestelijöiden yhteistyö sujui moitteettomasti. Sen sijaan kontakti yleisön ja toilettien välillä oli poikki ja ainakin yksi Kauppatorille johtaneista sivukaduista muuttui yleiseksi pisuaariksi.

– Me koitimme laittaa toiletit paikkoihin jonne väki pääsisi, mutta valitettavasti sieltä eturivistä oli mahdotonta liikkua mihinkään. Kyllähän sieltä olisi pois päässyt, mutta aika moni ei halunnut poistua, kun ei olisi päässyt takaisin, Parkkonen tuumii.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme