Mainos
Mainos

MM-kisat sujuneet rauhallisesti

Helsingin MM-kisojen turvallisuuspäällikön mielestä kisojen yleisö on käyttäytynyt erittäin hyvin. Hänen mukaansa myös urheilijat ovat olleet järjestelyihin tyytyväisiä.

Helsingin yleisurheilun MM-kisat ovat olleet niin rauhalliset ja turvalliset, että tilanne on yllättänyt jopa kisojen turvallisuuspäällikön Simo Siiran.

- Turvallisuus on hoitunut vähintäänkin hyvin, ellei erittäin hyvin, Siira sanoo.

Hänen mukaansa järjestelmät ovat toimineet alkuvaikeuksien jälkeen. Ensimmäisinä kisapäivinä esimerkiksi kisojen kulunvalvontaan syntyi ruuhkaa.

- Sade on tehnyt sen, että ihmisillä on ollut paljon sadevaatteita. Tämä on hidastanut tulotarkastuksia.

Sateisena kisapäivänä syntyi myös ruuhkia, koska ihmiset eivät saapuneet huonon sään vuoksi ajoissa kisapaikalle.

- Kaikki tehdyt järjestelmät ovat toteutuneet suunnitelman mukaan. Osaa ei ole edes tarvinnut käyttää. Olimme varautuneet asioihin, joita ei kisoissa tapahtunut. Siira ei halua tätä tarkemmin kertoa uhista, joihin turvallisuuspuolella varauduttiin.

-Yleisö on käyttäytynyt erittäin hyvin. Urheilijat ovat olleet tyytyväisiä, ja kisakylä on saatu rauhoitettua, Siira kehuu.

Ennätyssateet MM-kisojen kiusana

Hyvin sujuneista järjestelyistä huolimatta sateinen sää on kiusannut niin MM-kisojen järjestäjiä kuin katsojiakin. Ilmatieteen laitoksen suorittamista mittauksista käy ilmi, että MM-kisaviikolla on satanut viisinkertaisesti normaaliin elokuiseen viikkoon verrattuna.

Yleensä sadetta kertyy elokuisella viikolla keskimäärin 20 millimetriä, mutta tällä viikolla vettä on tullut Ilmatieteen laitoksen Olympiastadionin mittauspisteeseen 103 milliä.

Viikko 32, johon MM-kisat tänä vuonna osuivat, on ollut Helsingissä yhtä sateinen viimeksi 45 vuotta sitten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme