Mainos
Mainos

MM-kisojen ohjelma täysin uusiksi - näin pelataan kotikisat

200 päivää, ja sitten se alkaa. Jääkiekon MM-kisat 2012 Helsingissä ja Tukholmassa starttaavat 4. toukokuuta. Suomi kohtaa ensimmäisessä ottelussaan Valko-Venäjän.

Suomen ja Ruotsin järjestämät jääkiekon MM-kisat ovat ensimmäiset, joissa isäntänä toimii kaksi maata. Samalla koko turnaus on laitettu uuteen uskoon.

Kevään 1998 kisoista lähtien joukkueet on jaettu neljään alkulohkoon, joista kolme parasta eteni niin sanottuun välisarjaan. Lohkojen viimeiset karsivat keskuudestaan B-sarjaan tippujat. Välisarja pelattiin kahdessa lohkossa, kuusi joukkuetta per lohko. Lohkojen neljä parasta etenivät puolivälieriin.

Ensi kevääksi uudistetussa sarjaohjelmassa alkulohkoja on kaksi, kussakin kahdeksan joukkuetta. Lohko A, jossa pelaa myös Suomi, kamppailee Helsingissä. Ruotsi kuuluu B-lohkoon, joka pelaa alkusarjansa Tukholmassa.

Alkusarjassa kaikki joukkueet pelaavat lohkon sisällä kertaalleen vastakkain. Tämän jälkeen lohkojen neljä parasta joukkuetta pelaa puolivälierät siten, että lohkon ykkönen kohtaa oman lohkonsa nelosen, ja lohkon kakkonen kolmosen.

Näin saadaan kummastakin lohkosta koulittua esiin kaksi joukkuetta, jotka pelaavat välierät Helsingissä. Tässä vaiheessa kaksi joukkuetta matkaa siis Tukholmasta Helsinkiin pelaamaan.

Välierät pelataan lauantaina 19.5. ja pronssiottelu sekä finaalihuipennus kamppaillaan sunnuntaina 20.5.

Lohkojako on tehty suoraan maailman ranking-tilaston mukaisesti. Lohkojako meni uusiksi, kun Suomi voitti maailmanmestaruuden ja nousi rankingissa kakkoseksi sijalta viisi. Suomi joutuu heti alkulohkossa kovaan paikkaan, kun vastaan luistelevat kovat pohjoisamerikkalaiset, Kanada ja USA.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme