Mainos
Mainos

MM-kisojen pullokierrätys onnistui hienosti

Helsingin yleisurheilun MM-kisojen vesipullokeräys onnistui yli odotusten. Käytettyjä kertakäyttöisiä muovipulloja kerättiin useita kuutioita. Kisajuomapulloista tehdään nyt Riihimäellä lasten hiekkalaatikoita.

Yleisurheilun MM-kisoissa käytetyt vesipullot ovat päätyneet tänne Riihimäen jätemuovitehtaaseen. Toimitusjohtaja Mika Surakka Muovitex Oy:stä.

- Pullojen määrä oli yllättävän suuri huomioon ottaen sääolosuhteet. Poutasäällä ihmiset olisivat juoneet vielä enemmän, joten pullojakin olisi tullut enemmän.

- Seitsemästäkymmenestä astiasta astiat tyhjennettiin päivittäin eli useita kuutioita kerättiin.

Lajittelu on aina yleisötapahtumissa vaikeaa.

- Pulloastiaan laitetaan kaikkia muutakin kuin pulloja, esimerkiksi termospulloja, jotka eivät kuulu kierrätysastiaan.

Tuotantolaitos tekee kisajuomapulloista uusioraaka-ainetta ja lankun kaltaisia muoviprofiileja, esimerkiksi hiekkalaatikkojen ja eläinsuojien valmistukseen.

Muoviprofiili on vaihtoehto muun muassa painekyllästetylle puulle. Muovilankku kestää kosteutta, sitä voidaan muotoilla kuin puuta, mutta siitä ei irtoa tikkuja.

Hyvien kokemusten jälkeen muovipullokeräily jatkuu muissakin tilaisuuksissa.

- Tiedetään minne pullot keräytyy, miten kerätään ja sitten miten lajittelu saadaan paremmaksi.

Suomessa kertyy vuosittain noin 150-tuhatta tonnia jätettä, josta 2/3 on muovipakkausjätettä. Maassamme käytetyistä muovipakkauksista vain 15 prosenttia päätyy kierrätykseen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.08.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme