Mainos
Mainos

MM-kisojen urheilijat häätävät opiskelijat Otaniemen teekkarikylästä

MM-kisojen aikana Otaniemen teekkarikylään majoittuu noin 3000 kilpailijaa.

Helsingin elokuisten yleisurheilun MM-kisojen ajaksi Otaniemen teekkarikylästä tehdään kisakylä. Tästä johtuen yli tuhannen opiskelijan asunto tyhjennetään täysin. Asuntojen tavarat siirretään säilytykseen, mutta majapaikka kisojen ajaksi on opiskelijan löydettävä itse.

Emma Nurmi on yksi niistä opiskelijoista, jotka joutuvat tyhjentämään kotinsa kokonaisuudessaan ja muuttamaan MM-kisojen ajaksi pois asunnostaan. Vaikka Emma suhtautuu kisakylä-ajatukseen myönteisesti, tuleva muutto kuitenkin mietityttää.

- Se vähän hirvittää, että kaikki huonekalut pitää jotenkin saada purettua ja suojattua. Meille jaetaan kuitenkin muuttolaatikoita irtotavaroita varten, mutta omat huonekalut joutuu ihan itse suojaamaan, Nurmi toteaa.

Asunnoista muuttamaan joutuville opiskelijoille ei ole tarjottu apua tilapäismajoituksen löytämiseen MM-kisojen ajaksi.

- Meillä on nyt sellainen tilanne, että kun meillä ylioppilaskunnan puolesta asuntomassa on kohtalaisen pieni, niin käytännössä lähes kaikki meidän omistamat asuinrakennukset on tässä Otaniemen alueella ja niistäkin suurin osa toimii kisakylänä, niin emme valitettavasti pysty tarjoamaan automaattisesti jokaiselle opiskelijalle uutta asuntoa, selittää Yleisurheilun MM-kilpailujen kisakyläkoordinaattori Janne Viskari.

Noin kuukauden asunnottomuudesta opiskelijat saavat kuitenkin hyvitykseksi vuoden lisää asumisoikeutta asuntoonsa. Emman mielestä hyvitys on kohtuullinen, vaikka hän tietääkin, ettei se kaikkia miellytä.

- Ainahan täällä on niitäkin ihmisiä, jotka valittaa eikä haluaisi mitään uhrauksia tehdä yhteisen hyvän eteen, mutta kyllä minä uskon, että suurin osa on ihan positiivisella mielellä kuitenkin.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 04.05.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme