Mainos
Mainos

Mobiilihuijaukset tyrehtyneet

Loppukesällä ja alkusyksyllä kännyköihin lähetettyjä laskuviestejä ei ole juuri voitu jäljittää, koska huijarit lähetelivät niitä internetin kautta.

Monet suomalaiset saivat kännyköihinsä loppukesällä ja alkusyksyllä laskuviestin, jonka aiheena oli esimerkiksi mobiilipalvelut ja niiden tilaus. Laskut olivat kuitenkin perättömiä. Jotkut vastaanottajista myös maksoivat laskun.

Vielä pari viikkoa sitten hämäräperäisistä viesteistä tuli kyselyjä keskusrikospoliisiin, mutta sen jälkeen ne loppuivat.

- Toivoakseni ja uskoakseni tieto asiasta on mennyt hyvin läpi ja ihmiset ovat oivaltaneet, ettei tällaiseen retkuun kannata mennä, sanoo rikostarkastaja Markku Ranta-aho KRP:stä.

Laskuviestejä ei ole juuri voitu jäljittää, sillä huijarit ovat lähetelleet niitä internetin kautta. Viesteissä on mainittu Espanja, mutta KRP:n mukaan on liki mahdotonta selvittää, mistä viestit tosiasiallisesti tulevat. Vaikka laskutus on ohjattu ulkomaille, voi vyyhdessä silti olla suomalaisia mukana.

- Ei se mikään harvinaisuus ole, että tekijät ovat suomalaisia, mutta rahan he haluavat virtaavan ulkomaille, jotta se olisi helpompi häivyttää, Ranta-aho kertoo.

Ranta-aho muistuttaa, että kaikki kännyköihin tulevat laskuviestit eivät ole huijareilta. Jotkut mobiilipalveluja tarjoavat yritykset laskuttavat kännykkäviestein.

- Totta kai jokainen tietää, että jos jotain on tilannut, niin täytyyhän se maksaa. On kuitenkin hyvin epäselvää, voiko varsinkaan ulkomailta lähettyä kännykkälaskua lähteä perimään millään tavalla, Ranta-aho pohtii.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme