Mainos
Mainos

Mökkeilyn ympäristöhaitat pääosin tutkimatta

Kesämökkeilyä pidetään yleensä luonnonläheisenä elämäntapana. Nyt tutkijat kuitenkin varoittelevat, että ekologisuus saattaa todellisuudessa olla pelkkä haavekuva: Kakkosasumisen ja kesämökkeilyn suosion kasvaessa myös niiden aiheuttamat ympäristövaikutukset lisääntyvät.

Valtaosa mökkeilyn haitoista syntyy liikkumisesta kahden asunnon välillä. Myös mökkikokojen kasvu ja parantuva varustetaso syövät energiaa.

Mökkeilyn haittojen tutkimus ja varsinkin tilastointi ovat kuitenkin edelleen hyvin puutteellisia.

- Uskon, että meillä (Suomessa) tällaiset jatkuvan kasvun rajat ovat jo näköpiirissä. Kaikesta ihmistoiminnasta aiheutuu ympäristövaikutuksia ja niitä pitää rehellisesti tarkastella, huomauttaa tutkija Mervi Hiltunen Joensuun yliopistosta.

Vaikka ekologiset seuraukset tunnetaan huonosti, kakkosasumista suositaan silti päätöksenteossa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot