Mainos
Mainos

Mökkien vanhat kaasulaitteet voivat olla vaarallisia

Nykyisten suositusten mukaan kaasulaitteissa tulisi olla liekinvalvontajärjestelmä ja hiilidioksidivarmistin. Nämä saattavat puuttua vanhoista laitteista.

Monilla kesämökeillä on käytössä vanhoja nestekaasulaitteita, jotka eivät täytä nykyisiä turvallisuusvaatimuksia, Turvatekniikan keskus Tukes kertoo. Tukesin tarkastajat ovat kiertäneet parina viime kesänä Suomen mökkejä yhdessä palotarkastajien kanssa.

Vanhoista kaasulaitteista voi puuttua esimerkiksi liekinvalvontajärjestelmä, joka katkaisee automaattisesti kaasun tulon, jos liekki sammuu. Asuintiloissa saa nykyisin käyttää vain sellaisia lämmittimiä, jotka on varustettu liekinvalvontajärjestelmän lisäksi hiilidioksidivarmistimella. Vanhoista lämmittimistä saattaa myös hiilidioksidivarmistin puuttua.

Tukesin mukaan monet vanhat kaasulaitteet ovat turvallisuudelle vaarallisia, ja virasto suosittelee niiden vaihtamista uusiin.

Markkinoilla olevista kaasulaitteistoista ei ole Tukesin mukaan löytynyt turvallisuuspuutteita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme