Mainos
Mainos

Mökkikauppa käy vilkkaana

Kaavoitettujen rantatonttien hinnat ovat notkahtaneet alkuvuonna, kaavoittamattomien taas nousseet.

Lomakiinteistöjen kauppa on jatkunut vilkkaana tänä vuonna. Samaan aikaan ovat kaavoitettujen rantatonttien hinnat ranta-asemakaava-alueilla laskeneet edelleen, kuten jo puolentoista vuoden ajan. Kaavoittamattomien rantatonttien hinnat ovat nousseet tänä vuonna 8 prosenttia. Kaavoitetuissa on sen sijaan tapahtunut alkuvuonna 10 prosentin notkahdus.

Loma-asuntojen kiinteistökaupan painopiste on siirtynyt pohjoiseen. Maanmittauslaitoksen selvityksen mukaan eniten kauppoja on tehty Kittilässä, Kuusamossa, Nilsiässä, Inarissa ja Kolarissa. Perinteinen etelän kesämökkipaikkakunta Saimaan Puumala tulee vasta näitten pohjoisten pitäjien jälkeen.

Kesämökkien eli rakennettujen rantakaavakiinteistöjen keskihinta on 69 000 euroa. Kuivan maan mummonmökkien keskihinta on tätä alempi 30 000 euroa. Kaavoitettujen rantatonttien keskihinta on 4,50 euroa neliömetriltä. Kaavoittamattomien tonttien keskihinta on puolestaan 3,95 euroa neliöltä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme