Mainos
Mainos

Mökkiläiset haluavat kattavampaa sairaanhoitoa

Terveyspalvelujen käyttöoikeutta halutaan laajentaa kiireellisistä sairaustapauksista myös muuhun avosairaanhoitoon.

Mökkiläisten oikeutta saada sairaanhoitoa mökkikunnassaan esitetään laajennettavaksi. Nykyisin apua saa kiireellisissä sairaustapauksissa, mutta terveyspalvelujen käyttöoikeutta halutaan laajentaa myös muuhun avosairaanhoitoon.

Kyseeseen tulisivat esimerkiksi määräaikaistarkastukset tai sairauden vaatimat lääkinnälliset toimet.

Laajennetun etuuden vastapainoksi mökkiläiset joutuisivat myös maksumiehiksi. Kunnille esitetään mahdollisuutta korottaa maksuja ja kiinteistöveroa, jotta palvelujen tuottamiseen saadaan lisärahaa.

Esitykset sisältyvät tuoreeseen mökkiläisten kuntapalveluja selvitelleeseen raporttiin. Selvityksen teki sisäministeriön saaristoasiainneuvottelukunta, ja mukana oli 14 kuntaa eri puolilta Suomea.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot