Mainos
Mainos

Kesämökkimarkkinat muuttuneet – ota nämä huomioon ostaessa

Mökkiä ostaessa tulee ottaa huomioon ensisijaisesti sijainti ja kaavoitus, kertoo Nooa Säästöpankin toimitusjohtaja Tommi Rytkönen Huomenta Suomessa.

Jos mökkiä ostaessa haluaa pohtia myös sen jälleenmyyntiarvoa, kannattaa miettiä tarkkaan, onko mökille helppo tulla muualtakin kuin omasta kotikunnasta. Myös vesistön läheisyys nostaa mökin arvoa.

– Mökkimatkat pitenevät, kun pakkaudumme kasvukeskuksiin. Sijainti on hyvin tärkeä, huomauttaa Nooa säästöpankin toimitusjohtaja Tommi Rytkönen Huomenta Suomessa.

– Kun mennään kunnolla maaseudulle, kannattaa tutustua myös kaavoitukseen.

Rytkönen myöntää, että mökkikaupassa vallitsevat tällä hetkellä ostajan markkinat. Osaltaan se johtuu Rytkösen mukaan siitä, että monilla mökkeihin liittyy tunneside, joka saa yliarvioimaan kiinteistön arvon ja lykkäämään myyntipäätöstä.

– Myymistä siirretään pitkään ja ylläpito jää väliin.

Rytkösen kokemuksen mukaan mökiltä haetaankin nykyään lähes samantasoisia mukavuuksia kuin omakotitalolta.

– Moni ei hae hyttysrikkaita työleirejä.

Vaikka mökkikauppojen määrä on laskenut Rytkösen mukaan yllättävän vähän taantuman aikana, suomalaisten mökkien keskihinnat ovat laskeneet. Kysyntä kohdistuu vapaa-ajan asuntoihin, joiden hintaluokka on 100 000–200 000 euroa.

– Kaupan laatu on siinä mielessä muuttunut.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme