Mainos
Mainos

Mökkiriita voi edetä aina korkeimpaan oikeuteen

Kesämökkiläinen oli kyllästynyt naapureidensa uimapuuhiin ja päätti rakentaa piikkilanka-aidan keskelle yhteistä vesialuetta.

Tästä naapurit eivät riemastuneet, ja asia eteni lopulta korkeimpaan oikeuteen asti. Se päätti, että aita on poistettava.

Esimerkki on vuosien takaa, mutta kuvaa mökkiläisten välisiä merellä, järvissä ja rannoilla käytyjä kiistoja.

Viranomaisten mukaan riitaa voi syntyä vesillä muun muassa ruoppauksesta, liian lähelle rantaa kurvaavista vesiskoottereista tai väärin lasketuista verkoista. Yleisimmin riidat liittyvät rakentamiseen ja maan tai vesialueen muokkaamiseen, toteaa Uudenmaan ely-keskuksen yksikön päällikkö Timo Kinnunen.

– Riitoja syntyy laitureiden rakentamisesta, ruoppausjätteen läjittämisestä, kivien poistamisesta ja vesikasvien niittämisestä, Kinnunen listaa.

Tavallisesti mökkinaapureiden kärhämissä on kyse siviilioikeudellisista kiistoista eikä varsinaisista rikoksista. Tapaukset eivät silti ole tuntemattomia poliisillekaan, kertoo Etelä-Savon poliisin komisario Veli-Pekka Välisaari.

– Puhumalla näistä kuitenkin yritetään selvitä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme