Mainos
Mainos

"Mokujumppaan" ei liity rikosta

Seitsemän ns. mokujumppaan osallistunutta Kaustisen musiikkilukiolaista on yhä hoidettavana Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa Kokkolassa.

-Vielä eilen meille tuotiin yksi opiskelija lisää, kertoo sairaalan anestesialääkäri Brit Stenman.

Yhtä nuorista hoidetaan teho-osastolla, muut saavat nestehoitoa tavallisella osastolla.

Opiskelijoilla on diagnosoitu rapdomyolyysi eli he kärsivät lihaskudosvaurioista. Pahimmillaan vauriosta voi aiheutua munuaisen vajaatoimintaa.

Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat joutuivat sairaalaan sen jälkeen, kun he olivat monena iltana viime viikolla osallistuneet vanhempien opiskelijoiden järjestämään jumppaan. Mokujumppa tunnetaan koulunalkamisrituaalina.

Stenman korostaa, että nuorten saamat oireet ovat kovan fyysisen rasituksen ja helteisen ilman yhteisvaikutusta.

Kaustisen poliisi sai mokujumpasta yhden tutkintapyynnön. Toistaiseksi tutkimuksissa ei ole selvinnyt mitään rikokseen viittaavaa.

-Saamiemme tietojen perusteella kaikki ovat olleet mukana vapaaehtoisesti, sanoo komisario Risto Pulkkinen Kaustisen poliisista.

Pulkkinen painottaa, että koulun asuntola-alueella iltaisin pidetty jumppa oli oppilaskunnan toimintaa.

-Koulua tähän ei oikeastaan voi edes mitenkään kytkeä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot