Mainos
Mainos

Molemmat mielenosoitukset häädetään Rautatientorilta – syynä kesän tapahtumat

Oikeus elää ja Suomi ensin -mielenosoitusten on siirryttävä 22. toukokuuta mennessä pois Rautatientorilta, tiedottaa Helsingin kaupunki. Kaupunki kertoo, että alue on vuokrattu tapahtumajärjestäjille kesän ajaksi.

– Torialueen vuokrasopimukset on tehty jo ennen mielenosoittajien leirien pystyttämistä. Kaupunki pitää kiinni tehdyistä sopimuksista, Helsingin rakennusviraston alueidenkäytöstä vastaava toimistopäällikkö Timo Korhonen sanoo.

Mielenosoitusten pitäminen Rautatientorin laidassa ei kaupungin mukaan ole mahdollista, kun alue on kokonaisuudessaan tapahtumakäytössä.

Kaupunki kertoo toimittaneensa tiedot muiden tori- ja puistoalueiden varaustilanteesta mielenosoittajille, jotta mielenosoittajat voivat halutessaan jatkaa mielenosoitustaan sellaisessa paikassa, joka ei ole tapahtumakäytössä.

Maailma kylässä -festivaali on ensimmäinen kesän tapahtuma, jonka käyttöön Rautatientori on vuokrattu. Festivaali järjestetään 24.5.–30.5.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme