Mainos
Mainos

Monen maksa lomailee tammikuussa

Tipaton tammikuu kasvattaa suosiotaan. Tipatonta vuoden ensimmäistä kuukautta vietti tänä vuonna joka neljäs suomalainen. Vuonna 2006 tipattomalla oli vain 13 prosenttia ja vuonna 2007 17 prosenttia kansalaisista.

Joulun ja uuden vuoden juhlahumun jälkeen yhä useampi suomalainen pysähtyykin miettimään kokonaistavaltaista elämäntaparemonttia. Siihen kuuluvat useasti alkoholista luopumisen lisäksi myös liikunnan lisääminen sekä laihdutuskuuri.

Tipattoman viettoa helpottaa, jos selvin päin olemista ei tarvitse selitellä, vaan sitä pidetään luonnollisena asiana. Alkoholittomien juomien valikoimien lisääminen esimerkiksi ravintoloissa on askel tähän suuntaan.

Tiedot käyvät ilmi Terveyden edistämisen keskuksen TNS Radarilla joulukuussa 2007 ja helmikuussa 2008 teettämästä puhelinhaastattelututkimuksesta. Haastattelututkimus on toteutettu kolmena peräkkäisenä vuonna ja sen tarkoituksena on ollut selvittää Tipattoman tammikuun vieton yleisyyttä, ihmisten käsityksiä sekä asenteita Tipatonta tammikuuta kohtaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme