Mainos
Mainos

Monet julkiset tiedot muuttuvat salaisiksi

Kunnat ja valtio siirtävät yhä useammin tehtäviään osakeyhtiöihin. Tämän vuoksi monet aiemmin julkiset tiedot muuttuvat salaisiksi.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen mukaan oikeusministeri Tuija Brax näkee perusteita kuntien ja valtion yhtiöiden julkisuuden laajentamiselle, mutta vain "tietyillä erityisaloilla".

Ministerin mukaan kuntien ja valtion osakeyhtiöiden julkisuus vaikeuttaisi niiden kilpailua yksityisten yritysten kanssa.

Valtio omistaa kolmisenkymmentä osakeyhtiötä, kunnat noin 1400. Julkisuuslaki ei koske osakeyhtiöitä, vaikka ne olisivat kunnan tai valtion omistamia ja toimisivat verorahoilla.

Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professorin Olli Mäenpään mielestä julkisuuslain pitäisi koskea yhtiöitä, jotka käyttävät paljon verorahoja ja hoitavat julkisluontoisia tehtäviä. Näin on esimerkiksi Ruotsissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme