Mainos
Mainos

Monet kansanedustajat puolustavat Vanhasta

Useiden kansanedustajien mielestä pääministeri Matti Vanhanen on oikeudessa oikealla asialla. Asiaa tultanee vielä puimaan myös ylemmissä oikeusasteissa. Toisaalta kokeneimmat kansanedustajat myös kauhistelevat oikeuskäsittelyn Vanhaselle tuomaa julkisuutta.

Keskustan kansanedustaja Antti Rantakangas uskoo, että juttu on eräänlainen ennakkotapaus.

- Minä uskon, että tästä muodostuu ennakkotapaus. Uskon myös, että valistunut media ja eri toimijat tulevat toimimaan näiden pelisääntöjen mukaan ja myös me poliitikot tiedämme, missä raja missäkin kysymyksissä tulee menemään.

Kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura sanoo, että oikeuskäsittely on hyvä asia yksityisyyden suojan sääntelemiseksi.

- Katsotaan, missä se raja kulkee. Se on sitten tämän talon arviointikysymys, onko syytä kiristää lainsäädäntöä. Mielestäni on ihan oikein, että tässä tilanteessa katsotaan, missä kulkee poliitikkojen yksityisyyden suoja ja mitä voi kirjoittaa ja mitä ei.

Myös SDP:n kansanedustaja Liisa Jaakonsaari on samoilla linjoilla.

- Kunnioitan kyllä Vanhasta, että hän tuollaiseen rääkkiin lähtee. Siinä testataan, mikä on rikoslain edellyttämä yksityisyyden suoja. Yksityisillä ihmisillähän suoja on erittäin korkea, mutta nyt testataan, millainen se on poliitikoilla, ja se on ihan kunnioitettava teko.

- On aivan selvää, ja pääministeri Vanhanen sen myös tietää, että hänellä ei ole tässä juuri muuta kuin hävittävää. Tämä tuo taas kerran kaikki yksityiskohdat julkisuuteen kansalaisten keskustelun kohteeksi, toteaa puolestaan kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz.

- Ilmeisesti Vanhanen kuitenkin kokee asian periaatteellisesti niin tärkeäksi, ei vain omalta kannaltaan vaan monien muidenkin julkisuuden henkilöiden kannalta, että hän haluaa katsoa nämä kortit loppuun saakka, Zyskowicz sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme